2017 Breton
REGION
Stellenbosch
DRUVSORTER
Cabernet Franc 100%
VINMAKNING
Två olika vingårdar, som vinifieras med avstjälkad frukt respektive hela klasar. Den avstjälkade komponenten macereras ytterligare 2 veckor efter avslutad alkoholjäsning. Daglig pigéage varpå vinet blendas och buteljeras efter 10 månader på fransk ek.
ALKOHOL
12,5%
2019 Break a Leg Rosé
REGION
Paarl
DRUVSORT
Cinsault 100% från granitjordar rika på lera.
VINMAKNING
Druvorna skördas vid 3 separata tillfällen och avstjälkas. Kort skalkontakt och press till ståltank över natten. Jäsning, malolaktisk omvandling och mognadslagring på gamla ekfat i 8 månader.
ALKOHOL
12%
2019 Trust your Gut
REGION
Western Cape (Swartland, Stellenbosch)
DRUVSORT
Chenin Blanc 100% från huvudsakligen granitjordar
VINMAKNING
100% hela druvklasar, vars pressjuice jäser spontant på tredje generationens franska ekfat. 10 månaders élevage med jästfällningen, utan batônnage. Genomgår inte malolaktisk omvandling.
ALKOHOL
13%
2019 Geronimo
REGION
Stellenbosch, Paarl
DRUVSORT
Cinsault 100% från granitjordar rika på lera.
VINMAKNING
Delvis hela klasar - spontan jäsning och daglig pigéage. 9 månader på äldre fransk ek.
ALKOHOL
13%